Doetinchemse Harry Potter dag 2018

02 Mei 2018

EERSTE DOETINCHEMSE HARRY POTTER DAG 2018

DE GRUITPOORT OMGETOVERD TOT ZWEINSTEIN.

De maand mei is magie maand in De Gruitpoort, met op 2 mei het hoogtepunt; de Doetinchemse Harry Potter dag. Waan jezelf in de magische wereld van Harry Potter met o.a. een bezemsteel Rodeo, een Magic Mirror, Boterbier proeverij, verschillende Zweinstein lessen en nog veel meer betoverende activiteiten.
Tussen 10:00 en 20:00 is deze Doetinchemse Zweinstein geopend voor alle leeftijden.

De hele maand mei kun je elke woensdag terecht in het Jongerencentrum voor activiteiten met een magisch tintje. Het begint op woensdag 2 mei met de allereerste Doetinchemse Harry Potter dag. Opgezet in samenwerking met Lemistore. Lemistore behaalde al landelijke bekendheid met haar Harry Potter evenementen.

Wat kun je allemaal doen?

Gedurende de dag kan iedereen zich onderdompelen in de wereld van Harry Potter. De allerkleinsten gaan toverstafjes en heksenhoeden maken. Je krijgt les in tovertrucs, leert vliegen op een bezem, proeft wat boterbier, maakt samen met anderen een toverkostuum, laat je indelen bij de afdelingen Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich door de sorteerhoed en nog veel meer. Kortom, voor alle leeftijden valt er wat te beleven. De toegang is €4,00. De Gruitpoort serveert tussen 16:00 en 20:00 een magisch menu.

9, 16, 23 en 30 mei worden gevuld met diverse magische activiteiten. Zo is op 30 mei goochelaar Peter Eggink te gast in het Gruitpoort theater met een speciale try-out voor jongeren. Kijk voor meer informatie over de magische woensdagen op www.gruitpoort.nl of op Facebook