Wat is Jimmy’s?

Jimmy’s is de jongerenorganisatie in Doetinchem en is te vinden in Jongerencentrum Doetinchem. Jimmy’s zijn jongeren tussen de 14 en 27 die het leuk vinden om klaar te staan voor leeftijdsgenoten. Of dit nu gaat om het organiseren van een tof evenement, het geven van advies op het gebied van school en werk of het ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw talenten en passies.

Jimmy’s runnen de tent!
Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Het stedelijk jongerenwerk ondersteunt Jimmy’s en is uiteindelijk verantwoordelijk. Maar zij leggen zoveel mogelijk in handen van de vrijwilligers. Vooral als het gaat om wie je ziet als je binnenkomt. De eerste die namelijk op je afstapt als je voor het eerst in het jongerencentrum komt zal zeer waarschijnlijk een Jimmy en dus een leeftijdsgenoot zijn!

Jimmy’s staat nooit stil.
Als groep maar ook individueel pakken de Jimmy’s vragen en ideeën op. Van henzelf, elkaar maar ook van de gemeente, lokale partners, onderwijs en het liefste van jou! Want daar draait het om. Doen wat voor jongeren belangrijk is. Binnen Jimmy’s Doetinchem zijn er de afgelopen jaren enkele aparte afdelingen ontstaan:

Jimmy’s politiek
 Voor de vragen en ideeën die eens met de gemeenteraad moeten worden besproken is er Jimmy’s Politiek. Een kleiner groepje Jimmy’s die van de hoed en de rand weten als het gaat om vragen of ideeën waarover de politiek moet beslissen. De gemeente kan ook zelf bij Jimmy’s terecht met hun jeugd gerelateerde vragen en ideeën.

Jimmy’s Redactie
De redactie houdt zich bezig met alles wat zich online en op beeld afspeelt. Ze nemen de foto’s en maken de aftermovies van de evenementen, ze onderhouden de website en alle social media (Mail, Facebook, Instagramm, Youtube en Snapchat en Whats app) Zij hebben een eigen ruimte op de eerste verdieping van het Jongerencentrum

Jimmy’s is onderdeel van Jongerencentrum Doetinchem en de Gruitpoort
Door gehuisvest te zijn in een centrum voor kunst en cultuur kan er een hoop mogelijk worden gemaakt! Er is veel kennis en faciliteiten in huis waar de Jimmy’s en jij gebruik van kunnen maken. Zo bevindt zich op de derde verdieping ook nog een popoefenruimte en een opnamestudio waar (jonge) bandjes tegen een kleine vergoeding gebruik van kunnen maken.


De Jimmy’s zijn de hele week te vinden in Jongerencentrum Doetinchem. Op woensdagavond, vanaf 19:00 uur,  is er een gezamenlijke avond waar we flink bijkletsen en iedereen samen aan de verschillende projecten werkt. Check voor je langskomt even de actuele openingstijden

Je bent altijd welkom om binnen te komen lopen! Neem een kijkje of word misschien wel zelf een Jimmy!

jimmys foto
Het (bijna) complete Jimmy’s Doetinchem team!